İşte enfes bir Sadrazam Lokumu tarifi! Bu tatlı, hafif ve lezzetli yapısıyla çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. ?
Malzemeler
Keki İçin:
Yapılışı
Kek Hazırlığı:
Servis Önerisi
Sadrazam Lokumunu buzdolabında 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun! ?
Malzemeler
Keki İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı hindistancevizi
- İsteğe göre çekilmiş ceviz, fındık veya Antep fıstığı
Yapılışı
Kek Hazırlığı:
- Fırını 180 dereceye önceden ısıtın.
- Yumurtaları ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın (yaklaşık 5 dakika).
- Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Spatula ile alttan üste karıştırarak hamuru hazırlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş büyük bir fırın tepsisine hamuru dökün ve spatula ile eşit şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin. (Kürdan testini unutmayın.)
- Orta boy bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
- Kremayı ocaktan alıp vanilini ekleyerek karıştırın ve soğuması için bekletin.
- Fırından çıkan keki soğumaya bırakın ve ardından geniş şeritler halinde kesin (şeritlerin eni yaklaşık 5 cm olmalı).
- Şeritlerin üzerine kremayı eşit şekilde yayın.
- Her şeridi dikkatlice yuvarlayarak rulo şekli verin.
- Hazırladığınız ruloları hindistancevizine bulayın.
- Üzerini ceviz, fındık veya Antep fıstığı ile süsleyerek servis tabağına dizin.
Servis Önerisi
Sadrazam Lokumunu buzdolabında 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun! ?