Kıymalı Börek (Özel Sosuyla) Tarifi
Lezzetli ve çıtır bir kıymalı börek yapmak için özel bir sosla taçlandırılmış bu tarifi mutlaka denemelisiniz!
Malzemeler
İç Harcı için:
Yapılışı
1. Kıymalı Harcı Hazırlayın:
Afiyet olsun! ?✨
Lezzetli ve çıtır bir kıymalı börek yapmak için özel bir sosla taçlandırılmış bu tarifi mutlaka denemelisiniz!
Malzemeler
İç Harcı için:
- 300-400 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan (küçük doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı, ince kıyılmış)
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 adet yufka
- 1 yumurta sarısı
- Susam veya çörek otu
Yapılışı
1. Kıymalı Harcı Hazırlayın:
- Tavaya sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
- Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
- Baharatları ekleyin, 1-2 dakika daha pişirin.
- Harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın. İsterseniz ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Bir kaba süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu alın.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yufkayı tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sostan bir-iki kepçe dökün. Fırça yardımıyla sosu her yerine yayın.
- Yufkayı ortadan ikiye kesin.
- Geniş kenarına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. İsteğinize göre düz veya gül şeklinde sarabilirsiniz.
- Diğer yufkalar için de aynı işlemi tekrarlayın.
- Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz susam veya çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika, üzeri altın sarısı olana kadar pişirin.
- Fırından çıkan böreklerin ilk sıcaklığı geçince servis edin. Çayla mükemmel uyum sağlar! ☕
Afiyet olsun! ?✨