Webmaster Forumu Teknoloji Haberleri Yemek Tarifleri Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
wewet
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
0
59
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar:1 Ziyaretçi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
wewet Administrator
*******
  • Konular66
  • Mesajlar66
  • Rep puanı 0
Kıbrıs Tatlısı, özellikle şerbetli tatlılar arasında farklı lezzetiyle öne çıkan bir tatlıdır. İşte tarifi:

Malzemeler
Kek için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Şerbet için:
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (hazırlamak için 1 su bardağı soğuk süt)
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi

Yapılışı
1. Şerbeti Hazırlayın:
  1. Bir tencereye su ve şekeri koyun, kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
  3. Limon suyunu ekleyin, bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
2. Keki Yapın:
  1. Yumurtaları ve şekeri bir kapta, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta galeta unu, hindistan cevizi, ceviz, kabartma tozu ve vanilini karıştırın. Bu kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  4. Karışımı yağlanmış orta boy bir borcama dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
3. Muhallebiyi Hazırlayın:
  1. Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye koyup çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
  2. Muhallebi kıvam alınca altını kapatın, vanilini ekleyin.
  3. Muhallebi soğuyunca krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve muhallebiye ekleyerek güzelce karıştırın.
4. Birleştirme:
  1. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine şerbeti dökün.
  2. Şerbeti çeken kekin üzerine hazırladığınız muhallebiyi eşit şekilde yayın.
  3. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.
5. Servis:
  • Tatlıyı buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun! ??


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Sadrazam Lokumu Tarifi wewet 0 59 12-07-2024, 09:55 AM
Son Yorum: wewet
  Nohut Ekmeği Tarifi wewet 0 33 12-06-2024, 06:38 PM
Son Yorum: wewet
  Limonlu Frambuazlı Kurabiye Tarifi wewet 0 41 12-06-2024, 06:32 PM
Son Yorum: wewet
  Kıymalı Börek (Özel Sosuyla) Tarifi wewet 0 43 12-06-2024, 06:30 PM
Son Yorum: wewet
  Evde Pratik Süt Burger (videolu) Tarifi İçin Malzemeler bilgitaciri 3 9,441 02-21-2022, 08:38 PM
Son Yorum: ChelseaArc