Bal, çiçeklerin nektarından başlayarak arılar tarafından özenle hazırlanmış, toplanıp dönüştürülen doğal bir üründür. Bugüne kadar, yaklaşık 300 çeşit bal keşfedilmiştir. Bunlardan en bilinen bal çeşitleri; kestane balı ve anzer balı olarak Türkiye’de oldukça meşhurdur. Balın çeşitliliği arılar tarafından toplanan farklı çiçeklerin nektarına bağlıdır.
Bal esas olarak şunlardan oluşur: karbonhidratlar, proteinler, vitaminler, amino asitler, mineraller ve organik asitler. Ayrıca saf ham bal polifenoller, flavonoidler, alkaloidler, glikozitler ve uçucu bileşikler içerir. Kısacası bileşenlerinin antioksidan, antimikrobiyal, antiinflamatuar, antiproliferatif, antitümör ve antimetastatik etkileri olduğu çeşitli çalışmalarla gösterilen süper bir besindir.
Balın faydaları
Balın tıbbi özellikleri eski zamanlardan beri bilinmektedir. Arı ürünlerinin hastalıkları tedavi etmek için kullanılması, 8000 yıl öncesine dayanan mağara resimleriyle zaten kanıtlanmıştır. Sümer yazıtları, Mısır papirüsleri, Hindu kutsal metinleri, Kuran, İncil, Hipokrat ve Aristoteles'in yazıları gibi çok sayıda belge balın nasıl olduğunu göstermektedir. Bal, insanlar tarafından her zaman bir ilaç olarak kullanılmıştır..
Şu anda, balın sağlığımız için faydalı özelliklerine birçok referans var ve bunlara adanmış birçok çalışma var. Elbette balın bize sağladığı tüm avantajlardan yararlanabilmek için ham, yani endüstriyel işleme tabi tutulmamış olanı tercih etmeliyiz. Aslında, onu birçok yararlı besin maddesinden yoksun bırakırlar, kalitesini düşürürler ve etkinliğini azaltırlar.
Bal tüketmenin tüm faydalarının ne olduğunu bildiğinizden emin misiniz? Koyde.com ile eşsiz lezzetlerde bal satın alabilirsiniz.
Bal esas olarak şunlardan oluşur: karbonhidratlar, proteinler, vitaminler, amino asitler, mineraller ve organik asitler. Ayrıca saf ham bal polifenoller, flavonoidler, alkaloidler, glikozitler ve uçucu bileşikler içerir. Kısacası bileşenlerinin antioksidan, antimikrobiyal, antiinflamatuar, antiproliferatif, antitümör ve antimetastatik etkileri olduğu çeşitli çalışmalarla gösterilen süper bir besindir.
Balın faydaları
Balın tıbbi özellikleri eski zamanlardan beri bilinmektedir. Arı ürünlerinin hastalıkları tedavi etmek için kullanılması, 8000 yıl öncesine dayanan mağara resimleriyle zaten kanıtlanmıştır. Sümer yazıtları, Mısır papirüsleri, Hindu kutsal metinleri, Kuran, İncil, Hipokrat ve Aristoteles'in yazıları gibi çok sayıda belge balın nasıl olduğunu göstermektedir. Bal, insanlar tarafından her zaman bir ilaç olarak kullanılmıştır..
Şu anda, balın sağlığımız için faydalı özelliklerine birçok referans var ve bunlara adanmış birçok çalışma var. Elbette balın bize sağladığı tüm avantajlardan yararlanabilmek için ham, yani endüstriyel işleme tabi tutulmamış olanı tercih etmeliyiz. Aslında, onu birçok yararlı besin maddesinden yoksun bırakırlar, kalitesini düşürürler ve etkinliğini azaltırlar.
Bal tüketmenin tüm faydalarının ne olduğunu bildiğinizden emin misiniz? Koyde.com ile eşsiz lezzetlerde bal satın alabilirsiniz.