Webmaster Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Rulman Nedir? Sabit Bilyalı Rulmanlar ve Fiyatları
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyorunu görüntüle.
EhVUpk.jpg

Rulmanlar, birbirine göre farklı veya ters yönlerde dönen parçaların bu hareketi en az seviye sürtünme ile yapmasını sağlamaktadır. En az seviyede güç harcamaya odaklı ve en fazla yüksek devire çıkabilmesine olanak sağlayan bir makine elemanı olarak Rulman Nedir sorusuna cevap verebiliriz. Rulmanların temel amacı 4 farklı ana önemli parçanın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan rulmanlar, farklı tasarımdaki ve farklı boyutlardaki yataklar ve şaftlar için farklı ölçülerde üretilebilen veya ürettirebilen millerin yataklamasında kullanılırlar.  Rulmanların üretiminde dikkat edilmesi gereken özellik ise rulmanları kullanacak makine elemanları hassas ve önemli oldukları için rulman üretim aşamalarında yüksek teknoloji ve hassas titizlik gerektirir. Ayrıca rulmanlardan daha yüksek verim alabilmek için Rulmanın kullanılacak makine için doğru rulman ve doğru rulman ölçüsü seçilmesi gerekir.
 
Sabit Bilyalı Rulmanları tüm sektörlerde iş yapan veya çalıştırılan birçok makinelerde sabit bilyalı rulmanları rahatlıkla görebilirsiniz. Sabit bilyalı rulmanlar, farklı özelliklere yönelik olarak radyal ve eksenel tasarımlar halinde çeşitleri mevcuttur. Açık veya kapaklı tasarımlar halinde çeşitleri bulunan, tek sıralı sabit bilyalı rulmanlar vardır. Bu rulmanlar yüksek ve çok yüksek hızlar için tasarlanmış rulmanlardır ve radyal kuvvetlerin yanı sıra eksenel kuvvetleri de destekle özellikleri vardır. Çift sıralı sabit bilyalı rulmanlar tasarım açısından tek sıralı sabit bilyalı rulmanlarla aynı özelliklere sahiptir ve tek sıralı sabit blyalı rulmanların radyal yük kapasitesinin yetersiz kaldığı durumlarda çift sıralı sabit bilyalı rulmanlar kullanılırlar.
Rulmanları önemli kılan bir özellik ise, makinenin yapması gereken hareketin mümkün olabildiğince en az sürtünmeyle yani güçten en az ödün verilerek iletimini sağlamaktır. Bunun için sizlere Rulman Ürünlerimizi en uygun fiyat ve en kaliteli olarak sunmaya devam ediyoruz.