Webmaster Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Boşanma Avukatı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyorunu görüntüle.
Çok sayıda kişi günümüzde Mersin boşanma avukatı aramaktadır. Çocuklarınızın velayetini almak için aile mahkemesine başvuruda bulunup dilekçe verilmesi gerekir. Adliye saraylarında aile mahkemesinin bulunmaması halinde bu davanın açabilmesi için asliye hukuk mahkemelerine müracaat edilmesi gerekir.

Velayet davasıyla birlikte karara bağlanmadan önce anne ve babanın evlerine pedagog veya sosyal hizmetler uzmanı görevlendirilip gönderilmekte, ebeveynlerin yaşamış oldukları ev ortamı görülüp, tarafların çocuklarıyla olan ilişkisini inceleyerek bir rapor hazırlar.  Oluşturulan bu rapor, mahkemede velayet davasının seyrini büyük oranda etkilemektedir.

Boşanmaların ardından çocuğun velayetinin kimde kalacağı velayet davasının açılmasının ardından belirlenmektedir. Velayet değişikliği davasını açabilmek için şu durumların gerçekleşmiş olması gerekir;
Velayet değişiklik davasında velayetin bulunduğu tarafın evlenmesi sonucunda bu dava açılabilmektedir fakat bu davanın olumlu sonuçlanabilmesi için çocuğun menfaatlerinin olumsuz şekilde etkilenmesi, mağdur olması sebebiyle olabilmektedir. Eğer çocuğun menfaatlerinde bir değişiklik bulunmuyorsa, mağdur edilmiyorsa bu davada velayetin bulunduğu ebeveynde kalabilmektedir.

Çocuğun velayetinin bulunduğu ebeveynin ölmesi halinde,

Çocuğun velayetinin bulunduğu ebeveynin bulunduğu ülkeden farklı ülkeye taşınması halinde velayet değişikliği için dava açılabilmektedir. İsterseniz Mersin avukat sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.